Pizza melanzane alla parmigiana.

nutriscore
Pizza melanzane alla parmigiana
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

763 kcal

Vetten

39.5 g

Verzadigde vetzuren

13.8 g

Koolhydraten

69 g

Suikers

10.1 g

Vezels

4.7 g

Eiwitten

30.5 g

Zout

5.2 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en zet de grill aan. Snij intussen de aubergines in lange plakken van 1 cm dik, strijk ze in met 2/3 van de olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze op een met bakpapier bedekt rooster en bak in de voorverwarmde oven 5 min. aan elke kant.

  2. Snij het knoflook in hele dunne plakjes. Verhit intussen de helft van de resterende olijfolie in een pan en bak het knoflook ± 2 min.

  3. Rol het pizzadeeg met bakpapier uit en leg op een bakplaat. Verdeel er 3/4 van de tomato frito over, blijf ± 1,5 cm van de rand. Verdeel er de aubergineplakken over en bestrijk met de rest van de tomato frito.

  4. Snij de mozzarella in plakken, dep even droog en verdeel over de pizza’s. Bestrooi met de parmezaanse kaas, besprenkel met de rest van de olijfolie en verdeel er het knoflook over. Bak ± 10 min. in de oven.

  5. Pluk intussen de blaadjes basilicum. Haal de pizza uit de oven en werk af met de basilicumblaadjes.