Pittige mango-vijgenchutney.

nutriscore
6b668eb461e5391720149d631797cf1c44155a7784b1987398033aa0f19505d8.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

143.0 kcal

Vetten

2.8 g

Verzadigde vetzuren

0.4 g

Koolhydraten

26.6 g

Suikers

24.9 g

Vezels

3.2 g

Eiwitten

1.2 g

Zout

0.0 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min.)
  1. Snij de rode ui in ringen en de mango in blokjes.

  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten van de peper en snij in stukjes.

  3. Week de zachte vijgen 10 min. in kokend water (zorg dat ze net onderstaan). Snij in stukken.

  4. Bereiding (20 min. )
  5. Verhit de olijfolie en bak de rode ui, de rode peper en de mango 5 min. Roer regelmatig en bestrooi met de suiker.

  6. Voeg de vijgen, de kruidnagel, de peperbolletjes en de rodewijnazijn toe. Doe er 75 ml heet water (per 4 personen) bij en kook 10 min. op een zacht vuur.

  7. Giet in een gesteriliseerde confituurpot. Je kan de chutney 3 à 4 weken bewaren in de koelkast.