Pastasalade met gegrilde kipbrochettes.

Pastasalade met gegrilde kipbrochettes
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

690 kcal

Vetten

18.4 g

Verzadigde vetzuren

5.8 g

Koolhydraten

78.1 g

Suikers

6.8 g

Vezels

7.6 g

Eiwitten

49.7 g

Zout

1.9 g

Bereidingswijze

  1. Snij de kipfilet in reepjes. Meng het paprikapoeder met de helft van de olijfolie, peper en zout en meng onder de kip. Rijg de reepjes kip en enkele tomaten afwisselend op een stokje.

  2. Breek de uiteinden van de boontjes. Verwijder de pitjes en zaadlijsten uit de paprika en snij in dunne reepjes.

  3. Kook de boontjes 7 à 8 min. in lichtgezouten water zonder deksel. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng met de pesto.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in de kookpot van de boontjes en stoof de paprika 3 min. Voeg de boontjes en de rest van tomaatjes toe en stoof nog 2 min. Kruid met peper en zout en meng er de pasta onder. Bestrooi met de parmezaan.

  6. Bak de kipspiesjes op de grillpan of op de barbecue.