Parelcouscous met broccoli, geitenkaas en Ardens gebraad.

nutriscore
adf30819c4034492b4ed09a8bb7d300bc8efc81fde6326f83c55e134c3c38dc8.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

575.0 kcal

Vetten

28.7 g

Verzadigde vetzuren

6.0 g

Koolhydraten

45.8 g

Suikers

4.9 g

Vezels

6.4 g

Eiwitten

30.1 g

Zout

1.2 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min.)
  1. Snipper de sjalot en het look fijn.

  2. Snij de champignons in 2 en de broccoli in kleine roosjes.

  3. Hak de walnootpitten grof.

  4. Bereiding (15 min.)
  5. Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 5 min. de broccoli toe. Giet af.

  6. Verhit 2/3 van de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het look 1 min.

  7. Voeg de champignons toe en bak ± 5 min. goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  8. Meng de geitenkaas, de champignons, de walnoten en de gedroogde kerstomaten onder de parelcouscous en de broccoli. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit ondertussen de resterende olijfolie in een braadpan en bak het Ardens gebraad 2 à 3 min. aan elke kant.