Pangasiusfilet in prei-spinazieroomsaus en tagliatelle.

nutriscore
6bb59d809814befaf88ad7b1024a62d7b444f6854b5bec295b9807848b972f6d.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

790.0 kcal

Vetten

24.0 g

Verzadigde vetzuren

12.9 g

Koolhydraten

95.8 g

Suikers

5.1 g

Vezels

6.9 g

Eiwitten

44.2 g

Zout

1.7 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min.)
  1. Snipper de sjalot fijn.

  2. Pers 1/2 citroen (per 4 personen) en snij de andere helft in 4 (per 4 personen).

  3. Snij de preien in de lengte in 2 en daarna in fijne halvemaantjes.

  4. Bereiding (20 min.)
  5. Smelt de helft van de boter in een stoofpot en bak de sjalot glazig. Voeg de prei toe en laat al roerend 4 à 5 min. stoven. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Bestrooi met de bloem en laat al roerend meestoven.

  6. Overgiet met de room en 1 dl water (per 4 personen). Voeg zwarte peper, zout, nootmuskaat en het citroensap toe.

  7. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Smelt de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis 8 à 10 min. goudbruin aan beide kanten. Draai regelmatig om.

  9. Verdeel de pasta over diepe borden, schep er de saus over en serveer met de vis en het partje citroen.