Ovenschotel met pasta, bloemkool en witloof.

nutriscore
Ovenschotel met pasta, bloemkool en witloof
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

758 kcal

Vetten

33 g

Verzadigde vetzuren

12.4 g

Koolhydraten

77.6 g

Suikers

7.1 g

Vezels

9.2 g

Eiwitten

33.1 g

Zout

1.6 g

Bereidingswijze

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Verwijder de bittere kern uit het witloof en snipper de rest fijn.

  2. Verwarm de oven voor op 180° C.

  3. Kook intussen de pasta (kooktijd: zie verpakking) samen met de bloemkool gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  4. Verhit 4/5 van de olijfolie in een kookpot en stoof het witloof ± 8 min. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden.

  5. Vet een ovenschaal in met de rest van de olijfolie en verdeel er de pasta en de bloemkool over. Meng er het witloof onder, kruid met peper en zout en overgiet met het roomalternatief. Strooi er de gemalen kaas over en plaats 15 min. in de oven. Zet de laatste 2 min. de grillstand aan.