Mac and cheese met pompoen.

nutriscore
Mac and cheese met pompoen
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

728 kcal

Vetten

38.2 g

Verzadigde vetzuren

17.6 g

Koolhydraten

59.9 g

Suikers

6.5 g

Vezels

4.4 g

Eiwitten

34.3 g

Zout

2.6 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rits de blaadjes van de helft van de takjes tijm. Snipper de ui fijn.

  2. Verhit 1/2 van de olijfolie in een pan en bak de spekreepjes 4 min. Haal uit de pan.

  3. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de ui en de pompoen 4 min. Bestrooi met de tijm. Voeg de melk toe en laat 10 min. koken. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Kook intussen de macaroni gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Mix de pompoen met de staafmixer en meng er de helft van de kaas onder. Voeg 1 dl kookwater van de pasta toe (voor 4 personen) en meng goed. Meng het spek en de pasta onder de saus.

  6. Doe in een ovenschaal, bestrooi met de rest van de kaas en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de grillfunctie aan. Haal uit de oven en werk af met de rest van de takjes tijm.