Kalkoenschnitzel met puree, spinazie en champignons.

nutriscore
c833b5c45edb2a43830848ad4cfe3a3f5f6afb755de4791dddcff8b6ef8271f9.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

604 kcal

Vetten

33.7 g

Verzadigde vetzuren

12.5 g

Koolhydraten

46.7 g

Suikers

2.5 g

Vezels

4.9 g

Eiwitten

25.9 g

Zout

3.9 g

Bereidingswijze

  1. Snipper het knoflook fijn en snij de champignons in 4 of 6 stukken, afhankelijk van de grootte.

  2. Smelt 1/3 van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons 5 min. op hoog vuur. Kruid met peper en zout en voeg het knoflook toe.

  3. Smelt intussen 1/3 van de boter in een brede kookpot. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout. Voeg de champignons toe, overgiet met de room, verkruimel er de bouillon over en voeg 0,5 dl water per persoon toe. Breng aan de kook en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.

  4. Smelt de rest van de boter in de pan van de champignons en bak de kalkoenschnitzels ± 3 min. aan elke kant.

  5. Warm intussen de aardappelpuree op zoals aangegeven op de verpakking.