Kabeljauwhaasje met komkommerpuree.

nutriscore
13dd964d680cb07fc9b8aad5eb989c39d89fe8a603e46ea934af0619f78ef737.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

515.0 kcal

Vetten

11.8 g

Verzadigde vetzuren

3.1 g

Koolhydraten

45.9 g

Suikers

13.4 g

Vezels

11.5 g

Eiwitten

50.5 g

Zout

1.6 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min. )
  1. Laat een klein stukje van het loof aan de wortelen en schil ze.

  2. Snij de ongeschilde komkommer in heel kleine blokjes.

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snipper het look fijn.

  5. Hak de rozemarijn grof.

  6. Bereiding (25 min. + 15 min. in de oven)
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Meng er de komkommer, het look en de Griekse yoghurt onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Kook intussen de wortelen 8 à 10 min. gaar in lichtgezouten water (afhankelijk van de dikte). Giet af.

  10. Schik de wortelen in een ovenschaal en leg er de kabeljauwhaasjes naast. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en de rozemarijn. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verdeel de kabeljauw met de wortelen over de borden en lepel er de puree bij. Werk af met de waterkers.