Gevulde butternut met gehakt en spinazie.

nutriscore
Gevulde butternut met gehakt en spinazie
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

574 kcal

Vetten

45 g

Verzadigde vetzuren

16.6 g

Koolhydraten

13.7 g

Suikers

12.4 g

Vezels

7.4 g

Eiwitten

25.2 g

Zout

3 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij intussen de pompoenen in de lengte in 2, verwijder de pitjes en de zaadlijsten met een lepel en wrijf de snijkant in met 2/3 van de olijfolie. Kruid de binnenkant met zwarte peper en zout. Zet 30 min. in de oven.

  2. Snij intussen de paprika in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in kleine blokjes.

  3. Snipper het knoflook fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de groentemengeling, de paprika en het knoflook 3 min. Haal uit de kookpot. Doe de spinazie, zonder vetstof, in dezelfde kookpot en laat slinken. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pot en laat uitlekken in een vergiet.

  4. Bak het gehakt goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en maak los met een vork. Meng er alle groenten onder. Verdeel over de pompoenhelften en verkruimel er de feta over. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.