Ardense cordon bleu met aardappelwedges en koolsla.

Ardense cordon bleu met aardappelwedges  en koolsla
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

502 kcal

Vetten

23.9 g

Verzadigde vetzuren

7.8 g

Koolhydraten

38.2 g

Suikers

5.7 g

Vezels

8.8 g

Eiwitten

28.9 g

Zout

3.6 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij ze in fijne partjes. Leg de aardappelpartjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en meng goed. Bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Doe de koolsalade en de geraspte wortelen in een grote kom. Meng er de honing-mosterdvinaigrette onder.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de cordon bleus ± 5 min. aan elke kant.

  5. Verdeel de cordon bleus over de borden, serveer er een portie koolsla en wat geroosterde aardappelen bij en werk af met fijngesnipperd bieslook.

Tip
Geraspte wortelen over?

Bewaar ze in een doosje in de koelkast, afgedekt met een stukje nat keukenpapier. Zo blijven ze nog een 3-tal dagen lekker krokant en sappig.