Duurzame werkkledij bij OKay

Deze foto-opname dateert van voor de coronacrisis.De uniseks werkkledij van onze winkelmedewerkers gaat al mee sinds 1998. Daarom hebben we beslist om nieuwe werkkledij uit te denken.

Na een grondige bevraging bij ongeveer 200 OKay-medewerkers, gingen verschillende werkgroepen aan de slag. Zij stelden de collectie samen en hielden rekening met duurzaamheid en een meer eigentijdse uitstraling. Belangrijke criteria waren ook een verbeterd draagcomfort en aparte lijnen voor vrouwen en mannen. De medewerkers beslissen zelf welke lijn ze willen dragen.

Deze foto-opname dateert van voor de coronacrisis.

Zo weinig mogelijk impact op het milieu

We kozen bewust voor een maximaal duurzame outfit, want elke medewerker krijgt een basispakket van 13 kledingstukken en de collectie zal jaren meegaan.

De duurzaamheid zit in de eerste plaats in de materiaalkeuze:

  • De polo en de sweater bestaan uit 100 % biokatoen, dat veel minder milieu-impact heeft dan traditioneel katoen (geen chemische pesticiden, tot 60 % minder energie en 90 % minder water).
  • De textielfabriek verwerkt geen schadelijke chemicaliën, wat zorgt voor minder milieuvervuiling en veiligere werkomstandigheden.
  • Het vest is gemaakt uit 100 % gerecycleerd polyestergaren wat 60 % minder energie en 90 % minder water in productie vergt.
  • De schort in jeanslook bestaat uit garen van 100 % gerecycleerde PET-kunststof. In één schort worden 22 petflessen van anderhalve liter verwerkt.
  • De verschillende stoffen laten zich gemakkelijk recycleren.

Bovendien zoeken we een duurzame bestemming voor de afgeschreven kledij van de huidige collectie.

Én op de samenleving

Bovendien willen we dat de nieuwe werkkledij in correcte omstandigheden geproduceerd wordt. Daarom kozen we voor het Belgische familiebedrijf Van Heurck, die de stoffen laat maken in Frankrijk en Portugal, de confectie in de eigen fabrieken in Tunesië verzorgt en het hele productieproces van A tot Z overziet. Die keuze geeft veel meer garanties dan werken met een producent in Azië, waar je minder zicht hebt op het productieproces en de arbeidsomstandigheden.

Getest in 7 winkels

De werkkleren worden van december 2019 tot mei 2020 getest in 7 winkels. Op basis van de feedback worden in de zomer van 2020 de laatste aanpassingen gedaan en kan de collectie in het najaar in productie gaan. Vanaf maart 2021 zullen alle 2.500 OKay-medewerkers de nieuwe kledij dragen.


De nieuwe werkoutfit van OKay is voor 100 % gemaakt uit milieuvriendelijke materialen en is geproduceerd in correcte arbeidsomstandigheden. Zo werken we stap voor stap aan een groener milieu én een betere samenleving.

Ontdek nog meer initiatieven
FR DE

OKay

Bij OKay krijg je service en kwaliteit voor de laagste prijzen in de buurt. Om je dit te garanderen, vergelijken we dagelijks onze prijzen met die van andere winkels.
Lees meer

Veelgestelde vragen

Contact

Buurtwinkels OKay nv
Victor Demesmaekerstraat 167 1500 Halle
BTW BE0464.994.145
contact.okay@colruytgroup.com
  02 361 67 74 elke dag beschikbaar
maandag t.e.m. zondag
7 tot 20 uur (vrijdag tot 21 uur)