Neem een lekkere start
Dag vakantie, hallo routine? Niets daarvan! Want ook als je weer aan het werk bent, zorg je makkelijk voor een instant vakantiegevoel. Met onze handige lunchreceptjes neem je je huisgenoten mee naar exotische bestemmingen. En ons vrijdagdipje gaan we te lijf met de beste apero-toppers. Klinkt goed? Hieronder ontdek je al onze tips.
Vakantie in je lunchbox

Indische bloemkool-rucolawrap
Download het recept
Japanse sandosandwiches met ei
Download het recept
Exotische mango-cashewsalade
Download het recept
Veggieciabatta met guacamole
Download het recept
Miniboterham op een spiesje
Download het receptYes, tijd voor Fingerfood Friday!

Burrata-dip met oude kaas

Berloumi-nuggets met hummus
Download het recept
Nacho Grande

Gevulde komkommertorentjes
Download het receptWord een kaasbaas
Ontdek onze originele kaasreceptjes met boerderijkazen van De Moerenaar en Polle. Heerlijke kazen die je exclusief vindt bij jouw OKay.

Bruschetta met geitenkaas en balsamico
Download het recept
Oude kaas met Italiaanse topping

Appelgeitenkaasje met gojibessen
Tips
- Vermijd rode wijn bij koude geitenkaas, kies liever voor een sauvignon blanc.
- Ga je de kaas opwarmen? Kies dan voor kaas van koemelk, die smelt mooier en beter dan geitenkaas.
- Bij warme kazen serveer je best een jonge beaujolais of een grenache.
Wist je dat …
- de gaatjes in je kaas ontstaan tijdens het productieproces? Tijdens het rijpen laten de melkzuurbacteriën kleine gasbelletjes vrij. Het zijn dus … kaasscheetjes.
- de duurste kaas wel 1000 euro per kilo kost? Het is een Servische kaas gemaakt van ezelinnenmelk. ‘Pule’ is een zachte kaas met een kruimelige structuur, die vooral gegeten wordt voor z’n voedingswaarden.
- een kaas pas ‘oud’ genoemd wordt als hij minstens 10 maanden heeft gerijpt? Kazen met een kortere rijping noemen we extra belegen, belegen, jong belegen of jong.
- kaas je tanden beschermt tegen gaatjes? Kaas eten stimuleert de speekselproductie en die beschermt je dan weer tegen gaatjes. Zelfs als het gatenkaas is, ha!
- muizen helemaal niet zo gek zijn op kaas? Als er niets anders is, zullen ze het eten maar hun voorkeur gaat naar zoetigheid en koolhydraten. Zo, weer een mythe de wereld uit.
- er wel 300 Belgische kazen bestaan? Elk met hun eigen bereiding. Wow!
- 2 sneetjes (± 40 g) goed zijn voor ongeveer 50 % van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calcium voor een volwassene?