De Eco-score. Kies vlot milieubewust

Stap voor stap duurzamer leven en eten. Dat doe je nog makkelijker met de Eco-score. Zo leg je niet alleen lekkere voedingsproducten in je winkelwagen, maar ook voedingsproducten met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. We vertellen je er graag meer over!

Wat is de Eco-score?

De Eco-score toont de ecologische impact van wat je eet. Want voordat voedsel op je bord belandt, wordt het geproduceerd, verwerkt, verpakt, vervoerd, gekoeld … Dat vergt natuurlijk veel energie en veel grondstoffen en brengt ook milieuvervuiling en uitstoot van gassen met zich mee. En op die manier draagt de voedingssector bij aan de klimaatverandering.

Hoe ziet de Eco-score eruit?

De Eco-score lijkt op de Nutri-Score en vat heel wat milieuaspecten samen waarop het product invloed heeft. Het is een letter- en kleurencode van A (groen) tot E (rood) die met verschillende parameters rekening houdt. De vijf categorieën geven op die manier aan of het voedingsmiddel een lage of hoge ecologische impact heeft.

Hoe wordt de Eco-score berekend?

In een oogopslag zie je welke producten aan te raden zijn en welke je beter beperkt om je impact op het milieu zo laag mogelijk te houden. Zo kan je makkelijker een bewuste keuze maken.

Waar vind je de Eco-score?

Heel wat voedingswaren van Boni Selection, Boni Bio en Graindor hebben een Eco-score. En die vind je makkelijk bij de productinfo in je Xtra-app of via de SmartWithFood-app. Download de apps via Google Play of de App Store, scan de barcode van het product en de score verschijnt.

Water, frisdrank, bereide maaltijden, groenten en fruit krijgen momenteel nog geen Eco-score. We willen namelijk eerst nagaan hoe we de berekeningswijze ook kunnen afstemmen op die specifieke producten en bijvoorbeeld rekening kunnen houden met seizoensgebondenheid.

Stap voor stap naar nog meer transparantie

“Dit jaar willen we ook de Eco-scores van steeds meer nationale merkproducten beschikbaar maken via onze online kanalen. Vervolgens zullen we het label geleidelijk aan toevoegen op de verpakking van onze Boni Selection-voedingsproducten ”, zegt Stefan Goethaert, verantwoordelijk voor het Eco-score-project bij Colruyt Group.

Meer info over de Eco-score vind je hier

Dankzij de Eco-score weten wij welke producten we nog kunnen verbeteren en hoe we ons assortiment duurzamer kunnen maken. En jij kan makkelijk bewuste keuzes maken op basis van transparante, betrouwbare informatie. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

FR DE

OKay

Bij OKay krijg je service en kwaliteit voor de laagste prijzen in de buurt. Om je dit te garanderen, vergelijken we dagelijks onze prijzen met die van andere winkels.
Lees meer

Veelgestelde vragen

Contact

Buurtwinkels OKay nv
Victor Demesmaekerstraat 167 1500 Halle
KBO 0464.994.145
BTW BE0464.994.145
contact.okay@colruytgroup.com
  02 361 67 74 elke dag bereikbaar
maandag t.e.m. zaterdag: 7 tot 20 uur (vrijdag tot 21 uur)
zondag: 10 tot 20 uur

Volg ons op sociale media