Zet een mooi verhaal op tafel, met de Magic Star

Magic Star? Dat is een jonge appelsoort geteeld in België, met een kleine ecologische voetafdruk. Je vindt de derde, bijzonder geslaagde oogst nu exclusief bij OKay, Colruyt en Collect&Go. Onder ons huismerk Boni Selection, want duurzaam hoeft niet duur te zijn.

Sterke bomen hebben weinig nodig

Het Magic Star-ras doet het prima in het Belgische klimaat en is goed bestand tegen ziektes. Daardoor hoeven de telers weinig pesticides te gebruiken om de bloesems te beschermen. Bovendien volgen ze in de tweede helft van het seizoen de normen van de biologische landbouw, zonder pesticides. Ten slotte worden de appelen laat op het jaar geoogst, waardoor ze maximaal profiteren van het zonlicht en zo hun lekkere smaak ontwikkelen.

Weinig of geen voedselverlies

Wat met appelen die niet geschikt zijn voor verkoop door bijvoorbeeld schilschade? Die laten we verwerken in appelcake, -chips en –sorbet (sorbet beschikbaar vanaf mei) voor ons huismerk Boni Selection. Zo is er amper voedselverspilling. Extra pluspunt: de Magic Star bewaart goed en blijft krokant en smaakvol. Zo belandt er minder fruit in de vuilnisbak.

Meer Belgische oost, minder import

Dit najaar hebben onze telers zowat 2.000 ton appelen kunnen oogsten, de helft meer dan in 2019. Als de bomen groter worden zal het oogstvolume nog verder toenemen. Zo hoeven we minder in te voeren en kan je langer genieten van echte Belgische appelen.


De Magic Star is een duurzamere appelsoort. Bij ons geteeld, met respect voor het milieu en de biodiversiteit. Er gaat ook weinig van verloren, want onverkoopbare appelen verwerken we in Boni Selection appelcake, -chips en -sorbet. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

Ontdek nog meer initiatieven
FR DE

OKay

Bij OKay krijg je service en kwaliteit voor de laagste prijzen in de buurt. Om je dit te garanderen, vergelijken we dagelijks onze prijzen met die van andere winkels.
Lees meer

Veelgestelde vragen

Contact

Buurtwinkels OKay nv
Victor Demesmaekerstraat 167 1500 Halle
KBO 0464.994.145
BTW BE0464.994.145
contact.okay@colruytgroup.com
  02 361 67 74 elke dag bereikbaar
maandag t.e.m. zaterdag: 7 tot 20 uur (vrijdag tot 21 uur)
zondag: 10 tot 20 uur

Volg ons op sociale media