enVie verwerkt op een jaar tijd meer dan 50 ton groente-overschotten in 100 000 liter soep en helpt 8 mensen aan vast werk.

De Belgische sociale onderneming enVie viert tevreden haar eerste verjaardag. enVie produceert 100 % natuurlijke soep op basis van groentesurplus van boeren uit de regio. Het voorbije jaar gebruikten zij meer dan 50 ton groente-overschotten in 100 000 liter soep. Daarnaast vonden 8 mensen met een verschillende achtergrond na één jaar vast werk dankzij enVie.

Nieuwe carrièrekansen voor werklozen

“We hebben iets heel speciaals gecreëerd. We zijn niet enkel het ‘bedrijf’ enVie, maar ook de ‘familie’ enVie.” – Naomi Smith, sociaal ondernemer en algemeen directeur van enVie

Langdurig werklozen, vluchtelingen die een leven proberen op te bouwen in België, vijftigplussers e.a. vinden vaak maar moeizaam hun weg terug naar de arbeidsmarkt. Juist aan deze mensen rijkt enVie een helpende hand. Binnen de warme sfeer van hun sociale onderneming krijgen hun werknemers een intensieve opleiding van een jaar, waarna ze volledig klaargestoomd zijn om een nieuwe en stabiele baan te vinden.

Minder voedselverspilling

“We geloven in de absolute meerwaarde van gerichte samenwerking om issues als duurzaamheid en voedselverspilling aan te pakken.” – Dominiek Keersebilck, commercieel directeur van de REO Veiling

Jaarlijks belandt een derde van alle voedingsmiddelen in de vuilnisbak. enVie gaat voedselverspilling tegen door te werken met groente-overschotten en groenten die niet voor de verkoop geselecteerd worden. Alle groenten zijn welkom en worden verwerkt tot heerlijke soep! 250 ml soep van enVie bevat bijna de helft van de dagelijks aanbevolen porties groenten.

(H)eerlijke soepen

“Colruyt Group is ervan overtuigd dat enVie een van de belangrijke spelers is naar een meer duurzame wereld en we vinden het belangrijk om ook ons steentje bij te dragen aan dit sociale en ecologische project.” – Fabrice Gobbato, algemeen directeur OKay, OKay Compact en Bio-Planet

De lekkere soepen van enVie bestaan voor 40 tot 55 % uit verse groenten, zijn 100 % natuurlijk en bevatten geen additieven of kleurstoffen. Elk recept wordt zorgvuldig samengesteld en bevat groenten, water, kruiden … en niets anders! Bovendien zijn alle groenten afkomstig van Belgische producenten, wat de soepen 100 % Belgisch maakt.

Op zoek naar nieuwe opportuniteiten

“Onze overkoepelende missie is het leven van mensen verbeteren. We kijken ernaar uit om dat verhaal verder te zetten komend jaar, terwijl we het tegelijk uitbreiden met nieuwe interessante mogelijkheden.” – Naomi Smith, sociaal ondernemer en algemeen directeur van enVie

In het komende jaar zal enVie nieuwe mogelijkheden blijven onderzoeken. Bijvoorbeeld nieuwe verpakkingen die meer beantwoorden aan de noden van de ‘on the go-klant’. enVie kijkt er ook naar uit om nieuwe partners te verwelkomen die het bedrijf verder kunnen ondersteunen bij belangrijke aspecten van haar activiteiten, o.a. voor verpakking, transport, logistiek, technische ondersteuning en de financiële kant van het project.

Dankzij deze 5 grote partners kan enVie op extra steun van buitenaf rekenen:


  • McCain

  • Randstad Group

  • REO Veiling

  • Colruyt Group: zorgt dankzij zijn uitgebreide distributienetwerk voor extra zichtbaarheid voor enVie. Via OKay geraakt de soep tot bij de consument.

  • De Belgische Federatie van Voedselbanken

Ontdek 4 heerlijke serveertips voor onze soepen

Courgettesoep

Meng wat room en enkele blaadjes peterselie

Soep van 6 groenten

Verkruimel er wat feta over en werk af met een plukje platte peterselie.

Wortelsoep

Werk af met een schepje zure room, een snuifje cayennepeper en een plukje koriander

Tomatencrème met basilicum

Werk af met wat croutons, een blaadje basilicum en stukjes zongedroogde tomaatjes of pancettasnippers. Bak de pancetta eerst 10 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

FR DE

OKay

Bij OKay krijg je service en kwaliteit voor de laagste prijzen in de buurt. Om je dit te garanderen, vergelijken we dagelijks onze prijzen met die van andere winkels.
Lees meer

Veelgestelde vragen

Contact

Buurtwinkels OKay nv
Victor Demesmaekerstraat 167 1500 Halle
BTW BE0464.994.145
contact.okay@colruytgroup.com
  02 361 67 74 elke dag beschikbaar
maandag t.e.m. zondag
7 tot 20 uur (vrijdag tot 21 uur)