Colruyt Laagste Prijzen en Okay roepen Boni Selection focaccia tomaat basilicum terug

Gemaakt op 18/09/2023

Bij microbiologische controles door de leverancier werd de aanwezigheid van listeria monocytogenes vastgesteld in het product Boni Selection focaccia tomaat basilicum met houdbaarheidsdatum 07/10/2023.

Colruyt Laagste Prijzen en Okay hebben daarom in overleg met het FAVV besloten om de betrokken producten uit de verkoop te nemen. 

Aan klanten die dit product gekocht hebben, wordt gevraagd om het niet te consumeren en het terug te brengen naar de winkel. Daar krijgen ze het aankoopbedrag terugbetaald. Intussen werden de betrokken producten in alle winkels uit de rekken gehaald.

Mogelijke symptomen van listeriabesmetting

Besmetting door listeria monocytogenes kan gevaarlijk zijn voor jonge kinderen, zwangere vrouwen (mogelijkheid tot miskraam), personen met een verminderde immuniteit en ouderen. Mogelijke symptomen van besmetting door listeria monocytogenes zijn misselijkheid en braken, buikkrampen, diarree of constipatie, hoofdpijn en blijvende koorts (grieperig gevoel). De symptomen doen zich meestal voor 2 tot 60 dagen na opname van listeria monocytogenes. 

Klanten die het betrokken product gegeten hebben en deze symptomen vertonen, worden aangeraden om hun huisarts te raadplegen en te melden dat ze dit product gegeten hebben.

   

Beschrijving van het product:

Focaccia tomaat basilicum

  • Merk : Boni Selection
  • Lotnummer: Lotn° 3250
  • Houdbaarheidsdatum (TGT): 07/10/2023
  • Verkoopperiode: van 08/09/2023 t.e.m. 16/09/2023
  • Aard van verpakking : flow pack
  • Gewicht : 2x165 g

 

Focaccia

Dit product werd verdeeld via volgende winkels: Colruyt Laagste Prijzen, Okay, Okay Compact

Voor meer informatie kunnen klanten terecht bij de klantendienst van Colruyt Group op het nummer 0800 99 124.

Contact voor journalisten
Persdienst Colruyt Group
Tel.: 0473 92 45 10