Romige kabeljauw met ovenkroketten.

nutriscore
1d04d9d90727085cbeb5b3fd44ee27dbae334e790d92ba30e5654e3c288da705.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

649.0 kcal

Vetten

35.2 g

Verzadigde vetzuren

15.2 g

Koolhydraten

45.0 g

Suikers

6.1 g

Vezels

6.4 g

Eiwitten

35.0 g

Zout

2.6 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de groenten 2 à 3 min., kruid met peper en zout.

  3. Snij intussen de kabeljauw in 4 gelijke stukken.

  4. Leg de groenten in een grote ovenschaal en schik er de vis tussen. Overgiet met de room en kruid met peper en zout.

  5. Verdeel de kroketten over een bakplaat met bakpapier. Zet samen met de ovenschaal 15 min. in de voorverwarmde oven. Draai de kroketten halverwege om.

  6. Hak intussen de platte peterselie grof.

  7. Serveer de vis met de groenten en de kroketten. Werk af met de platte peterselie.