Boerenspek, spiegelei met spitskool in mosterdsaus en aardappelpuree.

nutriscore
5227cfca2c38754cd86a820f062d2af75678753ed87f7e65c3c2b0d55d955aff.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

634 kcal

Vetten

36.3 g

Verzadigde vetzuren

16.7 g

Koolhydraten

48.5 g

Suikers

10.5 g

Vezels

8.3 g

Eiwitten

23.7 g

Zout

2.3 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min. )
  1. Snij de spitskool in de lengte in 4. Verwijder het harde gedeelte onderaan en snij de rest in fijne reepjes.

  2. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  3. Snipper het bieslook fijn.

  4. Schil de wortelen en maak linten met de dunschiller

  5. Bereiding (25 min. )
  6. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Smelt intussen 1/3 van de boter in een kookpot en stoof de spitskool en de wortelslierten 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Voeg de mosterd en 1,5 dl lichte room (per 4 personen) toe en meng goed. Laat nog 5 min. sudderen op een heel zacht vuur.

  9. Smelt 1/3 van de boter in een braadpan en bak het spek 2 à 3 min. aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm.

  10. Breek de eieren boven dezelfde pan en bak 4 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Stamp de aardappelen fijn met 1 dl lichte room (per 4 personen) en de rest van de boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng met 3/4 van het bieslook.

  12. Werk de borden af met de rest van het bieslook.