Snij de spitskool in de lengte in 4. Verwijder het harde gedeelte onderaan
en snij de rest in fijne reepjes.
Schil de aardappelen en snij in stukken.
Snipper het bieslook fijn.
Schil de wortelen en maak linten met de dunschiller
Bereiding (25 min. )
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
Smelt intussen 1/3 van de boter in een kookpot en stoof de spitskool en de
wortelslierten 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.
Voeg de mosterd en 1,5 dl lichte room (per 4 personen) toe en meng goed. Laat nog 5 min.
sudderen op een heel zacht vuur.
Smelt 1/3 van de boter in een braadpan en bak het spek 2 à 3 min. aan
elke kant. Haal uit de pan en hou warm.
Breek de eieren boven dezelfde pan en bak 4 min. Kruid met
zwarte peper en zout.
Stamp de aardappelen fijn met 1 dl lichte room (per 4 personen) en de rest van de boter. Kruid
met peper, zout en nootmuskaat. Meng met 3/4 van het bieslook.