Robinetto gefilterd kraanwater.

Bijgewerkt op 04/10/2022

De Gentse onderneming Robinetto creëerde samen met OKay Compact een navulstation waar je op een veilige en hygiënische manier je drinkfles kan bijvullen met gefilterd en gekoeld kraanwater. Goed voor je gezondheid én goed voor de planeet! Het duurzaam vulsysteem wordt in OKay Compact Antwerpen Noord uitgetest.

Minder CO₂ dankzij kraanwater

Steeds meer mensen nemen hun eigen herbruikbare fles mee op pad. Dat zien we graag, want door kraanwater te gebruiken in plaats van flessenwater, heb je een 300 keer lagere CO2-impact en zeg je vaarwel tegen wegwerpplastic. Goed voor je gezondheid én voor onze planeet.

Waarom een navulstation voor kraanwater?

Het initiatief voor dit navulstation kwam er niet zomaar, er zijn namelijk veel verschillende manieren om kraanwater aan te bieden. De meest voor de hand liggende manier is een kraantje met gratis kraanwater. Hierbij rijzen vooral vragen rond veiligheid en hygiëne. Wat als iemand die geen hervulbare fles bij heeft bijvoorbeeld zijn mond aan de kraan zet?

Bovendien is er de vraag of deze manier aantrekkelijker is dan flessenwater. Want uiteindelijk zijn het vooral de mensen die nu water uit flessen drinken, die we nog over de streep moeten trekken …

En zo groeide het idee: de best mogelijke versie van kraanwater voor de laagst mogelijke prijs!

Gefilterd water in OKay Compact Antwerpen Noord

Robinetto en OKay Compact testen een duurzaam vulsysteem voor gefilterd en gekoeld water uit in OKay Compact Antwerpen Noord.

We zijn er samen rotsvast van overtuigd dat iedereen die graag in Park Spoor Noord vertoeft, zijn weg naar het navulstation zal vinden: wandelaars, lopers en sporters, voorbijgangers, buurtbewoners, studenten en gezinnen met kinderen. Hoe meer gebruikers, hoe beter voor het milieu en de portemonnee.

Hoeveel kost het gefilterd water bij OKay Compact?

Je kan kiezen uit plat of bruiswater (check wel eerst of je fles geschikt is voor bruisend water):

  • Voor een gevulde fles van max. 1 liter plat water betaal je 9 cent.
  • Voor een gevulde fles van max. 1 liter bruisend water betaal je 29 cent.

Bij de berekening van onze prijzen hielden we rekening met de investering in een degelijke machine, de kosten voor filters en CO2-patronen (om bruiswater te maken) en natuurlijk het werk van het winkelpersoneel. Zij zorgen ervoor dat de machine de hele dag hygiënisch schoon blijft en Robinetto staat klaar om in te springen voor service en herstellingen.

Vertel ons wat jij van dit initiatief vindt!

Wil je ons laten weten hoe je kijkt naar dit initiatief? Heb je ideeën om het nog beter te laten werken? Om nog meer mensen warm te maken om hier hun hervulbare fles bij te vullen, on-the-go?

Wij willen alles weten, vertel het aan het winkelpersoneel.
Alle feedback is meer dan welkom!


Dit initiatief draagt bij tot stap voor stap

Kraanwater drinken is lekker en gezond én je verbruikt minder plastic. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

Meer info over stap voor stap